Tietoa kunnasta

Kivijärven kunta sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa, Suomenselän alueella. Kaunis luonto, kalaisat järvet ja mukavat ihmiset toivottavat sinut tervetulleeksi Keski-Suomen Suvipitäjään! Kuntamme on perustettu vuonna 1868, joten kunta on yli 150-vuotias.

Tervetuloa Kivijärvelle!

Kunnassa on reilu tuhat asukasta, mutta kesäisin väkiluku nousee moninkertaisesti, kun kesäasukkaat saapuvat joukkoomme ja kauniisiin maisemiimme. Pinta-alaltaan Kivijärvi on 600 km2, josta vesistöt peittävät 114 km2 suuruisen alueen.

Suurin järvi, Kivijärvi, on antanut nimensä kunnalle. Lisäksi järvi ulottuu naapurikuntien, Kinnulan ja Kannonkosken alueelle. Pituutta järvelle kertyy 50 km ja leveyttä 10 km, rantaviivaa 420 km. Rannoille on pystytetty 1300 loma-asuntoa, joista 650 on Kivijärven kunnan alueella.

Kunnan elinkeinorakenne jakautuu seuraavasti: palvelut 50 %, maa- ja metsätalous 32 % ja yritystoiminta 18 %. Kivijärveä halkoo Suomenselkätie Tampereelta Ouluun ja Sininen tie Pohjanmaalta Joensuuhun. Meillä on myös Suomenselän lentokenttä (asfaltoitu, pit. 900 m ja leveys 23 m).

Nähtävyyksiä ovat mm. puinen ristikirkko, joka on rakennettu 1874 ja tapuli vuodelta 1824-1825. Salamajärven kansallispuisto ja Salamanperän luonnonpuisto yhdessä Kirkkonevan soidensuojelualueen kanssa tarjoavat erämaan rauhaa. Koulumme on vastikään täysin remontoitu. Kiinnostaako mökkeily, frisbeegolf, koulumuseo, näköalapaikat? Meiltä löytyy tekemistänähtävää ja koettavaa!

Tervetuloa asumaan, käymään ja viihtymään!