Latutilanne

Latu- ja rinnetilanteen päivitykset vuonna 2020

Latujen kunnostus tehdään aamupäivällä, normaalisti klo 10 mennessä.

19.2.2020 Kuntoradan "takalenkki" on iltapäivällä jyrsitty latukoneella. Lunta on siellä melko hyvin, mutta paikoin on jäisempiä kohtia. Luisteluhiihto onnistuu hyvin välillä ampumahiihtopaikka - takalenkki - pulkkamäki. Takalenkillä on myös muutama sata metriä hyvää perinteisenlatua. Kuntotuvan lenkki on jäinen ja sulanut. Pulkkamäki on myös pois käytöstä.

Hiihtoladut ja pienlaskettelurinne ovat lauhan sään takia erittäin huonossa kunnossa.

15.2.2020 Kuntorata on kunnostettu klo 15 jälkeen latukoneella. Latu erinomaisessa kunnossa, lukuunottamatta Kuntotuvan kohtaa jossa lunta on vähän. Lähipäiville on luvattu erittäin lauhaa säätä ja vesisadetta. Silloin ei latuja kunnosteta.

14.2.2020 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu/karhennettu. Muutamia jäisempiä kohtia on paikattu lumella. Hyvä on hiihtää. HUOM! Kuntotuvan lenkkiä ei ole kunnostettu. PULKKAMÄKI / PIENLASKETTELURINNE kärsii lumen puutteesta. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa, jos meinaa siellä laskea.

12.2.2020 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu/karhennettu. Olosuhteisiin nähden luisteluhiihto onnistuu hyvin ja suksen kantti pitää. Myös perinteisenlatu on kohtalaisen hyvä. HUOM! Kuntotuvan lenkkiä ei ole kunnostettu.

11.2.2020 Kuntoradalla on Kuntotuvan lenkki pois käytöstä (jäinen ja sula). Muu osa radasta on iltapäivällä kunnostettu latukoneella. Olosuhteisiin nähden hiihtäminen onnistuu kohtuullisen hyvin. Perinteisenlatu on myös hiihdettävässä kunnossa. "Isossa mäessä" on hyvä laskulatu, mutta se loppuu kodan kohdalla, koska siinä on vähän lunta. Maltillisella lasku-vauhdilla mäki on turvallinen laskea.

10.2.2020 Lauha ja sateinen sää on nopeasti sulattanut vähiä lumia laduilta. Kuntoradalla lumi on enimmäkseen erittäin märkää loskaa ja Kuntotuvan kohdalla on jo sulia kohtia. Latujen kunnostaminen ei toistaiseksi onnistu. Kun sää pakastuu uudelleen niin sitten voidaan yrittää kunnostaa joitakin osia Kuntoradasta. PULKKAMÄEN lumitilanne on myös heikentynyt. Alaosassa, järven rannassa on vähänlaisesti lunta.

7.2.2020 Kuntorata on kunnostettu illalla klo 20 jälkeen, lumisateen loputtua. Ladut ovat nyt erinomaisessa kunnossa. Seuraaville päiville on luvattu plus asteita ja vesisadetta. Latujen kunnostusta joudutaan silloin välttämään / vähentämään, jotta vähä lumi ei tiivisty liikaa.

6.2.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla latukoneella. Pulkkamäki on myös lanattu / tasoitettu latukoneella.

3.2.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla latukoneella. Latu on nyt erittäin hyvässä kunnossa ja lumi puhdasta. Nyt kaikki hiihtämään! PULKKAMÄKI on tampattu ensimmäistä kertaa. Se ei vielä ole valmis, mutta laskeminen onnistuu pulkalla, kun on varovainen ja etsii rinteestä sopivan (tasaisen) kohdan.

2.2.2020  Jäälätu kunnostettu.

2.2.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla latukoneella. Pulkkamäki tampataan heti kun sää pakastuu, ehkä jo huomenna.

1.2.2020 Jäälätu kunnostettu

1.2.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla ensimmäistä kertaa latukoneella. Nyt on perinteisenlatukin hyvä hiihtää. Pulkkamäen tamppaus aloitetaan lähiaikoina. Hieman lisää lunta vielä tarvitaan rinteeseen.

31.1.2020 Jäälatu kunnostettu aamulla. Periteinen -ja luistelulatu käytössä. 

31.1.2020 Kuntorata on kunnostettu varhain aamulla. Nyt on kaikki lenkit ja oikaisut käytössä. Myös perinteisenlatu kiertää koko 3km lenkin.

30.1.2020 Kuntoradan luistelupaana on lanattu aamulla. Perinteisenlatu on ajettu eilen, lukuunottamatta Kuntotuvan kohdalla olevaa vähälumista kohtaa, johon latua ei vielä pysty tekemään.

29.1.2020 Jäälatu kunnostettu aamulla. Ajettu perinteisen latu. Luistelupaanaa ei kunnostettu.

29.1.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla moottorikelkalla. Luistelupaana on hyvä koko lenkillä. Perinteisenlatu on myös enimmäkseen kohtuullisen hyvä, paikoin on kuitenkin vielä vähän lunta ja Kuntotuvan kohdalle (n 300m matkalle) latua ei vielä pysty tekemään.

28.1.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla moottorikelkalla. Luistelupaanalla alkaa olla hyvin lunta ja se on tasainen. Perinteisenlatu on ajettu reunaan. Se on paikoin vielä huono ja urassa voi olla purua, kiviä yms, joten kannattaa olla tarkkaavainen.

26.1.2020 Jäälatu ajettu pikku-puolelle. Latu-ura tampattu kumipyörajyrällä. Latua ei ajettu lumen vähyyden takia mutta luisteluhiihto onnistuu. 

26.1.2020 Kuntoradan latujen kunnostusta on aamulla päästy jatkamaan. Jäisen ja osittain sulaneenkin latupohjan päälle on satanut kevyttä pakkaslunta 10cm. Lumi on tampattu jäiseen pintaan kiinni. Luisteluhiihto onnistuu huonommalla suksi-kalustolla. Kannattaa huomioda, että lunta on vähän ja jäätä ja maata on paikoin näkyvissä. Perinteisenlatu-uraa ei toistaiseksi pystytä tekemään.

11.1.2020 Edellisen päivityksen jälkeen ei latuja ole pystytty kunnostamaan heikon lumitilanteen takia. Jatko näyttää yhtä huonolta. Latutilannetta päivitetään seuraavaksi vasta kun lunta saadaan reilusti lisää.

6.1.2020 Kuntorata on kunnostettu aamulla moottorikelkalla. Jäisen ja kovan luistelupaanan päälle oli satanut lunta 2cm, joka tampattiin jäähän kiinni. Luisteluhiihto onnistuu kohtuullisen hyvin lähes koko lenkillä. Kuntotuvan kohdalla on vähän lunta joten sinne ei kannata mennä. Perinteisenlatua ei pystytä tekemään näin vähillä lumilla.

3.1.2020 Kuntoradan luistelupaana on aamulla karhennettu. Kuntotuvan lenkkiä ei pysty hiihtämään. Se on jäätynyt ja osin myös sulanut. Muualla pystyy ainakin vielä tänään hiihtämään. Roskaa on paljon, mutta se ei juuri haittaa luisteluhiihtoa, koska lumi on karkeaa. Latujen kunnostus alkaa nyt käydä säästä johtuen erittäin vaikeaksi. Lisää lunta tarvittaisiin.

2.1.2020 Kuntoradan luistelupaanaa on aamulla karhennettu moottorikelkan perässä vedettävällä lanalla. Paana on enimmäkseen hyvä, mutta roskainen. Kuntotuvan lenkkiä ei kannata hiihtää, sillä se on jäässä. Perinteisenladulle ei voida tehdä mitään ennenkuin saadaan lisää lunta.

31.12.2019 Kuntoradan hiihtoladut ovat jäiset / kovapintaiset, johtuen eilisen lauhasta säästä ja vesisateesta. Nyt kuivuva ja pakastuva keli jäädyttää ladut kivikoviksi. Koska lunta on vähän, kunnostukset tehdään moottorikelkalla. Kelkan vetämät latuhöylä ja lana eivät "pure" kovaan lumeeen, joten nyt ei laduille pystytä tekemään mitään.

26.12.2019 Varhain aamulla on Kuntoradan ladut kunnostettu moottorikelkalla. Ladut alkavat olla hyvässä kunnossa. Käveleminen (hiihtokaudella) ja pulkalla laskeminen ladulla on kielletty. Ne aiheuttavat turhia vaaratilanteita.

23.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu / karhennettu moottorikelkalla. Muita kunnostustoimia ei tällä hetkellä pysty tekemään, kun keli on kostea ja lunta vähän. Kuntotuvan kohdalla alkaa lumi olla vähissä ja jäätikkö/maa tulee esiin. Muualla on hyvin lunta. Seuraava kunnostus on Tapaninpäivän aamuna jos siihen on tarvetta ja keli mahdollistaa sen.

19.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on lanattu aamulla. Seuraava kunnostus tehdään tod näk lauantai aamuna.

17.12.2019 Kuntorata on kunnostettu aamupäivällä moottorikelkalla. Latu (vapaa ja perint) alkaa olla enimmäkseen hyvä. Kuntotuvan lenkillä on vielä hieman puutetta lumesta, joten siellä saa varoa ettei naarmuta suksenpohjia. Seuraavan kerran latuja kunnostetaan torstaina aamupäivällä.

15.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu. Perinteisenlatu on myös ajettu, poislukien Kuntotuvan lenkki, jossa ei vielä ole tarpeeksi lunta.

12.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on iltapäivällä lanattu moottorikelkalla.

9.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu ja perinteisenlatu-ura on myös ajettu.

8.12.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu ja perinteisenlatu-ura on myös ajettu.

30.11.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu ja perinteisenlatu-ura on myös ajettu.

13.11.2019 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu kelkalla.

11.11.2019 Kuntoradan hiihtoladut on kunnostettu ensimmäisen kerran. Luistelupaana ja perinteisenlatu ovat jo kohtuullisen hyvät hiihtää.

 

 

 

 

 

 

10.4 Kuntorata kunnostettu iltapäivällä. Kuntotuvanlenkki osittain sulanut. Perinteisen latua ei ajettu lumen puutteen vuoksi.

3.4  Kuntorata kunnostettu iltapäivällä. Kuntotuvanlenkki osittain sulanut. Perinteisen latu osittain huono tai           ei ole ollenkaan lumen vähyyden vuoksi. 

30.3 Kuntorata kunnostettu illalla. Kuntotuvan lenkki sulanut osittain paljaaksi. Laskettelurinteen lasku                    sulanut puhki ennen ampumapaikkaa. Perinteisen latu osittain huono lumen puutteeen vuoksi. 

27.3 Kuntorata kunnostettu

24.3 Kuntorata kunnostettu

22.3 Kuntorata kunnostettu, Hautalanlenkin kunnostus lopetettu toistaiseksi lumen vähyyden takia.

21.3 Kuntorata, Hautalanlenkki ja metsälenkit kunnostettu

18.3 Kuntorata,Hautalanlenkki ja laskettelurinne kunnostettu

17.3 Kuntorata, Hautalanlenkki, metsälenkit ja pikkupuolen jäälätu ajettu

16.3 Kuntorata, Hautalanlenkki ja muut metsäladut ajettu

15.3 Kuntorata, Hautalanlenkki ja pikkupuolen jäälätu kunnostettu

14.3 Kuntorata, Hautalanlenkki kunnostettu

13.3 Jäälätu pikkupuolelle ajettu kaukalo,kuntorata,Kallionlahti, Hernesaari, kaukalo.  

12.3 Kuntorata, Hautalanlenkki kunnostettu

11.3 Kuntorata, Hautalanlenkki kunnostettu

10.3 Kuntorata, Hautalanlenkki ja metsälälenkit kunnostettu

9.3 Kuntorata, Hautalanlenkki ja metsälenkit kunnostettu

8.3 Kuntorata, laskettelurinne ja Hautalanlenkki kunnostettu

7.3 Kuntorata kunnostettu

6.3 Kuntorata kunnostettu

5.3. Kuntorata kunnostettu

3.3 Kuntorata ja laskettelurinne kunnostettu. Hautalanlenkki kunnostettu latu välttävä jäisen lumen ja lumen vähyyden vuoksi

2,3 Kuntorata kunnostettu.

26.2 Kuntorata kunnostettu.  

        Laskettelurinne kunnostettu yläosaa lukuunottamatta. Hautalanlennkkiä ei kunnostettu, lunta vähän.

25.2  Kuntorata ajettu ja hyvässä kunnossa. 

Laskettelurinne on pehmennyt ja voitu kevyesti jyrsiä yläosaa lukuun ottamatta. Mäki nyt turvallisessa kunnossa.

24.2 Mäenlaskutapahtuma laskettelurinteessä turvallisuussyistä peruutettu. Rinne osittain jäinen ja mäen alapuolella lumen alla vesi.

23.2 Kuntorata ja laskettelurinne kunnostettu. Hautalanlenkillä voi luistella varovasti, perinteisen latu jäässä ja osittain metsäosuuksilla roskainen.

21.2  Kuntorata jyrsitty ja hyvässä kunnossa. Vesisateen ja kovan tuulen jäljiltä Perkausvuori ja Multavuori jäässä ja roskainen. Kunnostaminen onnistuu vasta kun saadaan lisää lunta.  Hautalan lenkillä voi luistella varovasti. Perinteisen latu jäässä.

*Laskettelurinne vaarallisen jäinen. Hiihtohissi ei käytössä tänään.  

20.2  Kuntorata kunnostettu. Hautalan lenkille tehty kiertolatu pellolle auratun tieosuuden kohdalle.  Lämpimän sään johdosta Hautalan lenkille latupohjaan tullut paikoitellen maata näkyviin. 

19.2  Hautalan loppulenkillä tienpohjaa aurattu metsähakkuiden takia 300m hiekalle. Sen jälkeen latu jatkuu normaalisti.

*Pienlaskettelurinteen mäen päältä katsoen vasen rinne ei käytössä.  Jäällä uveavanto.

18.2 Kuntorata,Hautalanlenkki ja laskettelurinne kunnostettu.

17.2 Ladut jäisiä latukoneen rikkoutumisen takia. Kova tuuli tuo puuroskaa ladulle. Varovaisuutta 

16.2 Kuntorata kunnostettu

15.2 Hiihtoladuilla paljon roskaa tuulen takia. Laskuissa oltava varovainen. 

14.2 Kuntorata, Hautalanlenkki ja Laskettelurinne kunnostettu

12.2 Kuntorata kunnostettu.Perkausvuoren latu, Penttilänkylän latu, Multaharjunvuoren lenkki, sekä           Perkauden ja Myllyperän välinen yhdyslatu kunnostettu. Perinteinen tyyli.

11.2 Kunorata ja Hautalanlenkki kunnostettu

10.2 Kuntorata ja Hautalanlenkki kunnostettu. Lasketteurinne kunnostettu

9.2 Kuntorata ja Hautalanlenkki kunnostettu. Laskettelurinne kunnostettu.

8.2 Kuntorata ja Hautalanlenkki kunnostettu. Jäälatuja ei ajettu, vesi ongelma.

7.2 Kuntorata ja hautalanlenkki kunnostettu. 

6.2 Kuntorata ja Hautalanlenkki kunnostettu.Jäälatuja ei ajettu vettä jäällä.

5.2  Kuntorata ja Hautalanlenkki kunnostettu. Laskettelurinne kunnostettu.

4.2  Kuntorata kunnostettu koneella. Hautalanlenkki kunnostettu kelkalla molemmat tyylit mahdollista. 

19.1 Kuntorata kunnostettu kelkalla päivällä. 

17.1 Kuntorata kunnostettu kelkalla. Laskettelurinne tampattu kelkalla ja kumipyöräjyrällä. Jäälle laskiessa huomiotava         lumen alla oleva vesi. 

16.1 Kuntorata kunnostettu kelkalla aamupäivällä.

14.1 Kuntorata kunnostettu kelkalla päivällä. Jäälätuja ei ajettu vettä jäällä.

13.1  Hautalan- ym metälenkkejä kunnostettu kelkalla, hiihtäminen ei vielä mahdollista lumen vähyyden vuoksi. 

12.1. Kuntorata ajettu kelkalla aamupäivällä. Pikkupuolen jäälatuja ei ajettu vesi haittaa vielä.

10.1 Kuntoradalla voi hihtää molemmilla tyyleillä. Hautalan ym. metsälenkkejä ei kunostettu vielä lumen puutteen vuoksi.

10.1 Pikkupuolen jäälätu ajettu  viimesi 2.1 vesi noussut jäälle useissa kohtaa.

8.1  Koulun latu Läntän pellolle ajettu. Lunta aika vähän, mutta pystyy hiihtämään myös perinteistä.

 

Latukartta | pdf | 1.25 MB