Elinkeinopalvelut

Kivijärvi on turvallinen, viihtyisä ja luonnonläheinen paikka asua ja yrittää. Kuntamme on aktiivinen ja yritysmyönteinen kunta pohjoisessa Keski-Suomessa. Elinkeinostrategiassamme painopistealueiksi olemme valinneet puu-, metalli-, elektroniikka- ja matkailutoimialojen kehittämisen.

Meillä on hyvät peruspalvelut sekä osaavaa työvoimaa. Koulutustarjonta mahdollistaa työvoiman jatkokouluttamisen yritysten tarpeisiin.

Nopeat tietoliikenneyhteydet on mahdollista hyödyntää yritystoiminnassa sekä etätyössä. Kuntamme turvallisuus ja luonnonläheisyys tarjoaakin oivan ympäristön juuri etätyöntekijöille.

Tarjoamme yrittäjille ja yritystoiminnan aloittamista suunnitteleville maksutonta neuvonta- ja asiantuntija-apua sekä lisäksi on käytettävissä laaja yhteistyökumppaneidemme asiantuntijaverkosto. 

Yrityspalvelut

  • elinvoima-asiamies Ville Rautiainen, puh. 044 459 7842
  • kunnanjohtaja Pekka Helppikangas, puh. 044 459 7800
  • tilat, tontit, muu infra - tekninen johtaja Mika Vesterinen, puh. 044 459 7880

 Matkailututkimus

Kivijärven matkailututkimus kesä 2013 - talvi 2014

Tutkimuksen päätavoitteena oli selvittää matkailun tulovaikutuksia Kivijärven kunnassa. Lisäksi tutkittiin alueen asukkaiden, yrittäjien ja matkailijoiden käsityksiä seudusta matkailukohteena. Tutkimuksen toteuttajana oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Liiketoiminta ja Palvelut yksikkö.

Yritystuet

Kivijärvellä on mahdollisuudet kehitysalueiden II-tukivyöhykkeen ja EU:n tavoite-1 alueen mukaisiin yritystukiin.

Yksityiskohtaisempi yritystukien esittely alla olevista linkeistä: