Elinkeinopalvelut

Kivijärvi on turvallinen, viihtyisä ja luonnonläheinen paikka asua ja yrittää. Kuntamme on aktiivinen ja yritysmyönteinen kunta pohjoisessa Keski-Suomessa. Elinkeinostrategiassamme painopistealueiksi olemme valinneet puu-, metalli-, elektroniikka ja matkailutoimialojen kehittämisen.

Meillä on hyvät peruspalvelut sekä osaavaa työvoimaa. Koulutustarjonta mahdollistaa työvoiman jatkokouluttamisen yritysten tarpeisiin.

Nopeat tietoliikenneyhteydet on mahdollista hyödyntää yritystoiminnassa sekä etätyössä. Kuntamme turvallisuus ja luonnonläheisyys tarjoaakin oivan ympäristön juuri etätyöntekijöille.

Tarjoamme yrittäjille ja yritystoiminnan aloittamista suunnitteleville maksutonta neuvonta- ja asiantuntija-apua sekä lisäksi on käytettävissä laaja yhteistyökumppaneidemme asiantuntijaverkosto. 

Kehittämisyhtiö Witas Oy

Kivijärven kunta on liittynyt 1.1.2012 alkaen Kehittämisyhtiö Witas Oy:n osakkaaksi. Witas Oy:n osakkaina ovat nyt Viitasaaren kaupunki sekä Pihtiputaan, Kinnulan ja Kivijärven kunnat.

Kehittämisyhtiö Witas Oy on elinkeinojen kehittämisyhtiö, jonka palveluihin kuuluvat mm. yrityksen perustamiseen liittyvät palvelut, rahoitusjärjestelyt, -laskelmat ja -hakemukset, kannattavuuden analysointi ja kehittäminen, omistajan- ja sukupolvenvaihdokset, matkailu- ja aluemarkkinointi sekä kehittämishankkeet. Witas Oy:n osakkaat rahoittavat Witaksen toimintaa ja täten sen tarjoamat palvelut ovat omistajakuntien yrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville maksuttomia.

Lisätietoja Witas Oy:n toiminnasta:
Puh. (014) 577 6200/vaihde
www.witas.fi

Matkailututkimus

Kivijärven matkailututkimus kesä 2013 - talvi 2014

Tutkimuksen päätavoitteena oli selvittää matkailun tulovaikutuksia Kivijärven kunnassa. Lisäksi tutkittiin alueen asukkaiden, yrittäjien ja matkailijoiden käsityksiä seudusta matkailukohteena. Tutkimuksen toteuttajana oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulun Liiketoiminta ja Palvelut yksikkö.

Pohjoisen Keski-Suomen rakennemallityöllä tavoitellaan lisää elinvoimaa ja yhteistyötä

https://www.8krakennemalli.fi/

Yritysrekisteri

http://yritysrekisteri.witas.fi

Yritystuet

Kivijärvellä on mahdollisuudet kehitysalueiden II-tukivyöhykkeen ja EU:n tavoite-1 alueen mukaisiin yritystukiin.

Yksityiskohtaisempi yritystukien esittely alla olevista linkeistä: