UKK- kävelytesti aikuisille

Alkaa

Urheilukenttä

UKK- kävelytesti aikuisille

Kuva, joka sisältää kohteen siluetti</p>
<p>Kuvaus luotu automaattisestiAika/paikka: 30.10 klo 11 urheilukentällä (Urheilukentäntie 8)

Perinteinen UKK-kävelytesti arvioi terveyskunnon keskeistä osatekijää kestävyyskuntoa. Testissä kävellään kaksi kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti terveyttä vaarantamatta. 

Kenelle UKK 2 km -kävelytesti soveltuu?  

2 kilometrin kävelytesti on tarkoitettu 20–65-vuotiaiden aikuisten kestävyyskunnon testaamiseen. Se sopii henkilöille, joilla ei ole ripeää kävelyä rajoittavaa sairautta tai vammaa tai sydämen sykkeeseen vaikuttavaa lääkitystä. 

Erittäin hyväkuntoisille testiä ei suositella. Säännöllisesti kestävyysliikuntaa yli viisi tuntia viikossa noin tunnin kerrallaan harrastaville se ei välttämättä anna luotettavia tuloksia. 

Mitä UKK 2 km -kävelytesti mittaa? 

Kestävyyskunto tarkoittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä. Sen avulla testattavalle voidaan antaa palautetta hänen aerobisen kuntonsa riittävyydestä suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn. 

2 kilometrin kävelytesti perustuu arvioon maksimaalisesta hapenottokyvystä (VO2max). Se ilmaistaan kuntoindeksinä, jossa iän vaikutus on otettu huomioon. Kuntoindeksi kertoo kuntotason verrattuna samanikäisten naisten ja miesten viitearvoihin. 

Kuntotestin tuloksia voidaan käyttää kunnan Hyte-työssä yksilönsuoja turvaten. Testi on ilmainen ensimmäisellä kerralla. Tulethan vain terveenä. Testiin tarvitaan tieto painosta, pituudesta ja alkuun tehdään soveltuvuusarvio.

Lisätietoja Siniltä: 044-4597872.

Järjestäjä

vapaa-aikatoimi

Tapahtumat

Ma 24.01
klo 18:00
Musiikkiluistelu maanantaisin klo 18-19.30. Pakkasraja -20
Ma 31.01
klo 18:00
Musiikkiluistelu maanantaisin klo 18-19.30. Pakkasraja -20.