Tiedote 19.4.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue palaa perustasolle Jyväskylää lukuun ottamatta. Alueiden ravintoloiden täytyy kuitenkin noudattaa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ravintoloille asetettuja kiihtymisvaiheen kriteerejä, kunnes Sosiaali- ja terveysministeriö arvioi ja Valtioneuvosto päättää viikoittain uusista asetusmuutoksista

 Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä totesi tänään kokouksessaan, että KSSHP:n alue pois lukien Jyväskylä palaa koronatartuntojen epidemiologisen tilannekatsauksen perusteella perustasolle. Maakunnan tunnusluvut täyttivät perustason tunnusmerkit, mutta Jyväskylän luvuilla perustasolle ei vielä tällä viikolla ihan päästy. Viime viikko oli Jyväskylässäkin hyvin rauhallinen ja jos tilanne jatkuu tällaisena, myös Jyväskylässä mietitään mahdolliselle perustasolle siirtymistä ensi viikolla.

 KSSHP:n johtaja Juha Kinnunen informoi välittömästi kokouksen jälkeen STM:ää siitä, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue, pois lukien Jyväskylä on nyt perustasolla ja Jyväskyläkin sen kynnyksellä. Toiveena on, että STM tarkastelisi KSSHP:n alueen perustasolla olevien kuntien tilannetta jo tämän viikon loppupuolella. Päätösten aikataulun osalta on mahdollista, että  myös ravintolatoiminta voisi alkaa koko sairaanhoitopiirin alueella perjantaina.

 Lisätietoja:

Juha Kinnunen, KSSHP:n johtaja, Alueellisen tartuntatautien torjunnan johtoryhmän pj.

040 567 5415