Kinnulassa ensimmäiset koronavirustartunnat

Perjantaina 28. elokuuta Kinnulassa on noin klo 22– 03 välisenä aikana ollut useampi henkilö, joilla on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Henkilöt ovat sekä paikkakunnalta että toiselta paikkakunnalta kotoisin.
Tähän aikaan kyseisessä paikassa olleiden henkilöiden suositellaan tarkkailevan oireitaan ja koronavirusinfektioon viittaavien oireiden ilmaantuessa ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon.
Kivijärveltä paikalla olleita oireilevia henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä Saarijärven päivystykseen 044 459 8500/ Karstulan päivystykseen 040 157 8919.
Alkuperäistä tartuntalähdettä ei tällä hetkellä tiedetä. Terveydenhuolto on ryhtynyt selvittämään tartuntaketjuja. Tarvittaessa mahdollisen altistuksen saaneet määrätään karanteeniin.
Muistutamme kuntalaisia turvavälien pitämisestä ja hygieniaohjeiden noudattamisesta sekä maskisuosituksesta julkisilla paikoilla ja silloin, kun turvaväleistä ei pystytä huolehtimaan. Vähävaraisille maskeja on tarjolla kunnanvirastossa. Yleisiä ohjeita ja lisätietoja THL:n sivuilla.
 
Myös mahdollisesti 4.-5.9. Kinnulan Jess Music Pubissa on ollut tartunnan saanut oireeton henkilö. Tiedot tarkennetaan sitä mukaan kuin tietoa tulee mutta kyseisenä aikana kyseisessä paikassa olleita Kivijärveläisiä pyydetään ottamaan THL:n ohjeet erittäin huolella käyttöön (turvavälit, hygienia, maskit).