Etsivä nuorisotyö

Kalle Kohonen työskentelee etsivänä nuorisotyöntekijänä Kannonkosken, Kivijärven ja Kyyjärven alueilla Piispalasta käsin.

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa niitä alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella ja jotka tarvitsevat tukea tavoittaakseen julkisen sektorin palvelut tai jotka tarvitsevat tukea kiinnittyäkseen tarjolla olevaan palveluun tai jotka ovat vaarassa syrjäytyä.

Käytännössä etsivää nuorisotyötä tehdään yhteistyössä alueen muiden viranomaisten ja nuorten parissa toimivien kanssa. Tarkoitus on palvella ja auttaa nuorta esim. tutustumaan oppilaitoksiin, työvoimatoimiston palveluihin tai olla neuvomassa vaikkapa oman auton hankinnassa jotta nuoren olisi helpompaa päästä töihin tai opiskelemaan.

Etsivän nuorisotyön vahvuutena on se että toimitaan hyvin pitkälle nuoren ehdoilla, eli voimme tavata nuoren kotona tai vaikkapa kahvilassa, nuorisotalolla ym.. jos nuori ei pääse, uskalla tai voi jostain syystä tulla toimistoon. Myös työaika on normaalia viranomaistyötä joustavampi ja tarvittaessa teen töitä nuoren kanssa vaikkapa erinäisiin harrastusmahdollisuuksiin tutustuttaessa klo 16.00 jälkeenkin.

Etsivää nuorisotyötä tehdään tällä hetkellä 223 kunnassa ympäri Suomea.

Kalle Kohonen
Etsivä nuorisotyö - Kannonkoski / Kivijärvi

Luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskus Piispala
Kurssitie 40
43300 Kannonkoski
GSM 040-5512038
kalle.kohonen(at)piispala.fi