Latutilanne

14.4.2017 Kuntoradalla pystyy hiihtämään vielä hyvin varsinkin luistelutyylillä. Kovan paanan päälle on satanut pari senttiä lunta. Lumi peittää hyvin jäiset ja roskaiset kohdat.

10.4.2017 Kuntorata on mitä todennäköisimmin kunnostettu latukoneella viimeistä kertaa tälle talvelle. Läpi yön jatkunut plussa-keli on sulattanut paljaita kohtia eripuolille rataa ja aikalailla jäiseksikin on latupohjat käyneet. Tänään hiihtäminen onnistui vielä välttävästi. Loppuviikolle on luvattu kylmenevää ja hieman uutta luntakin. Siinä tapauksessa hiihtäminen onnistuu vielä jatkossakin. HIIHTOKAUSI KESTI KESKEYTYKSETTÄ TASAN 5 KUUKAUTTA EIKÄ KOVAT PAKKASETKAAN KIUSANNEET HIIHTÄJIÄ. TÄMÄ HIIHTOKAUSI TAISI OLLA KUNTORADALLA YKSI PISIMMISTÄ ELLEI JOPA PISIN. KIITOS KAIKILLE HIIHTÄJILLE HYVÄSTÄ PALAUTTEESTA. T: Henri

7.4.2017 Iltapäivällä on latukoneella kunnostettu Kuntorata poislukien Kuntotuvan lenkki. Lunta on vielä hyvin ja hiihtäminen onnistuu molemmilla tyyleillä. Lumitilanne voi nyt muuttua nopeastikin huonoksi, jos lämpötila on reilusti plussalla.

4.4.2017 Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä latukoneella. Kuntotuvan lenkkiä ei enää ajeta, mutta muuten rata on vielä hiihdettävässä kunnossa molemmilla tyyleillä. Lämmin sää sulattaa lumia vauhdilla paikoista joihin aurinko paistaa mm tenniskentän kohdalla.

2.4.2017 Aamulla on latukoneella käyty parantelemassa Kuntoradan latua. Eilisen hankalan kelin aiheuttamat paakit on nyt tasattu ja latu on melko hyvä. Kuntotuvan lenkkiä ei kannata enää hiihtää.

1.4.2017 Päivällä satoi nopeasti 10cm märkää lunta. Kuntorata ajettiin iltapäivällä latukoneella, mutta latujen teko oli vaikeaa jäisen latupohjan ja paakkuuntuvan lumen takia. Laduista ei tullut kovinkaan hyvät. Niitä parannellaan huomenna.

31.3.2017 Kuntorata on kunnostettu aamupäivällä latukoneella. Rata on hyvässä kunnossa, mutta Kuntotuvan lenkki on paikoin jäinen ja kannattaa jättää kiertämättä varsinkin jos hiihtää perinteistä. Tästä ei taida hiihtokelit enää parantua joten kannattaa käydä tekemässä hiihtokauden päätös lenkki vaikka jo tänään.

28.3.2017 Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä latukoneella. Rata on jyrsitty koko leveydeltä ja perinteisenlatu on uusittu. Latu on enimmäkseen hyvässä kunnossa, lukuunottamatta Kuntotuvan lenkkiä, jossa on sulia ja jäisiä kohtia. Varovasti hiihtäen koko lenkin kiertäminen onnistuu vielä.

26.3.2017 Kuntorata on illalla kunnostettu latukoneella. Erittäin lauha ja tuulinen päivä on sulattanut lumia etenkin Kuntotuvan kohdalta jossa hiihtäminen ei taida enää onnistua. Myös roskaa on pudonnut puista paljon. Muu osa radasta on vielä hyvässä kunnossa.

24.3.2017 Kuntoradan luistelupaana on aamulla jyrsitty ja tasoitettu latukoneella. Perinteisenlatu on myös hyvä. Yöllä satoi 1-2cm lunta joka on peittänyt latu-urassa olleet roskat.

22.3.2017 Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä latukoneella. Kuntotuvan mutkassa latu on sulanut jäätikölle, mutta muualla ladut on hyvät ja lumi ei ole sulanut ollenkaan. Koko rata on vielä hiihdettävissä molemmilla tyyleillä. Hiihtokausi näyttäisi jatkuvan vielä ainakin pari viikkoa.

20.3.2017 Kuntoradan luistelupaana on iltapäivällä jyrsitty latukoneella. Lunta on hyvin ladulla. Ison mäen lasku-latu on samalla uusittu. Muualla perinteisenlatu-ura on hyvä ja erittäin kova, joten siihen ei turhaan koskettu.

17.3.2017 Illalla on latukoneella ajettu latu välille Hannonsalmi - Moisio - Myllyperä - Sarvivuoren ampumarata. Latu on enimmäkseen erittäin hyvä Hannonsalmesta Myllyperälle. Sarvivuoren latu on paikoin lumeton tai muuten huono eikä sinne hiihtämistä voi mitenkään erityisemmin suositella.

17.3.2017 Aamulla on latukoneella kunnostettu Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Vaikka sää on kostea ja lämmin, lunta on hyvin suorituspaikoilla ja ladut on hyvät.

15.3.2017 Iltapäivällä on latukoneella kunnostettu Kuntorata. Latu erittäin hyvässä kunnossa. Lämmin sää sulattaa lumia vauhdilla, mutta Kuntoradalla hiihdetään vielä pitkään.

13.3.2017 Kuntorata on kunnostettu aamulla latukoneella. Luistelupaana ja perinteisenlatu on jyrsitty uusiksi. Illalla on Pop-pankin järjestämät hiihtokilpailut Kuntotuvalla.

10.3.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja Hautalan lenkki. Moottorikelkalla on ajettu latu välille Myllyperä - Moisio. Myös latu Myllyperältä Sarvivuoren ampumaradalle on tänään aukaistu. Toistaiseksi Multavuoren lenkkiä ei vielä ajeta. Jatko siellä riippuu hyvin pitkälti säästä ja lumitilanteesta.

9.3.2017 Illalla on latukoneella ajettu latu Hannonsalmesta Perkaus-kodalle. Eli latu on tehty latukoneella myös lammen toisella puolella. Lammen ylitykset on ajettu moottorikelkalla. Jonkin verran laitteet tökkivät vielä kiviin.

9.3.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Perkauden / Myllyperän suuntaan ajetaan latukoneella joko tänään tai huomenna.

8.3.2017 Lunta sataa hiljalleen kokoajan lisää. Iltapäivällä on latukoneella kunnostettu Kuntorata ja Hautalan lenkki.

6.3.2017 Kuntorata on aamulla kunnostettu latukoneella. Illalla järjestetään Kuntotuvalla pitäjänmestaruushiihdot vapaalla tyylillä. Kaikille löytyy sarja iästä riippumatta.

4.3.2017 Hiihtokilpailujen loputtua noin klo 14 on Kuntorata kunnostettu latukoneella "normaaliin" kuntoon eli perinteisenlatu on meno suuntaan nähden oikeassa reunassa.

3.3.2017 klo 24 mennessä on latukoneella ajettu kilpaladut Kuntoradalle. Perinteisenlatu-ura on normaalista poiketen keskellä paanaa ja joitakin osia radasta on suljettu. Koko lenkin hiihtäminen on kuitenkin mahdollista varovaisuutta noudattaen. Myös laskettelurinne on lanattu valojen sammuttua klo 22 jälkeen.

3.3.2017 Illalla on moottorikelkalla ajettu perinteisenlatu välille Hannonsalmi - Perkaus Kodan lenkki - Myllyperä. Ladut hyvässä kunnossa. Latukoneella on aamulla kunnostettu Kuntorata ja Hautalan lenkki. Kivijärvi-hiihdot on huomenna lauantaina perinteisellä tyylillä. Kilpailupaikkoja on alettu laittamaan Kuntoradan maastossa. Kaikki hiihtopaikat ovat kuitenkin normaalisti hiihtäjien käytössä.

2.3.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Paikat erinomaisessa kunnossa. Myös Hautalan lenkki on ajettu latukoneella. Sekin on enimmäkseen hyvässä kunnossa. Perälenkillä on tie osuus osittain aurattu ja metsäkone on siellä töissä. Hiihtämällä pääsee kuitenkin ohitse. Perkauden suuntaan latuja kunnostetaan harkinnan mukaan, sillä Kivijärvi-hiihdot on tulossa ja latukonetta ei vähälumisille reiteille ennen sitä kannattane viedä.

1.3.2017 Latukoneella on aamulla kunnostettu Kuntorata. Lauhasta kelistä huolimatta latu on erinomaisessa kunnossa.

28.2.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Hiihtopaikat ovat erinomaisessa kunnossa. Pidempien reittien kunnostusta jatketaan sää-tilanteen mukaan. Myös tulevan lauantain Kivijärvi-hiihdot vaikuttavat niiden hoitoon.

27.2.2017 Pakkasta aamulla 20 astetta. Latukoneella on kunnostettu Kuntorata, jossa on illalla hiihtokilpailut. Myös pienlaskettelurinne on käyty lanaamassa. Latu välillä Myllyperä - Penttilänkylä on myös aukaistu moottorikelkalla.

25.2.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella ensin Kuntorata ja Pienlaskettelurinne. Seuraavaksi ajettiin latu Hautalan lenkille ja Lomahoikkaan. Sinne tuli hyvät ladut. Uutena tälle talvelle aukaistiin latukoneella latu Hannonsalmesta Myllyperälle. Latu on enimmäkseen hyvin hiihdettävissä, mutta koska sitä ei ole aikaisemmin ajettu on siellä vielä huonompia kohtia ja latu-ura "mutkittelee". Pikkupuolen järvenjäälle on myös moottorikelkalla aukaistu ladut.

24.2.2017 Kuntorata on kunnostettu uudelleen iltapäivällä latukoneella. Lunta sataa niin reippaasti, että ladut eivät tahdo pysyä auki. Latujen ajoa jatketaan aamulla.      Lisää lunta sataa koko ajan. Yön aikana satanut noin 10 cm. Aamulla on latukoneella kunnostettu Kuntorata ja Hautalan lenkki Hoikanperän suuntaan. Myös pisto Lomahoikkaan on auki. Pienlaskettelu rinne on myös tampattu.

23.2.2017 Iltapäivällä on kunnostettu uudelleen Kuntorata. Myös Hautalan lenkille on iltapäivällä ajettu perinteisenlatu latukoneella. Siellä on jo kohtuullisen hyvä hiihtää ja latu paranee vielä seuraavilla kunnostus kerroilla. Aamulla on latukoneella kunnostettu Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Lunta on nyt hyvin ja lisää sataa koko ajan. Liikuntapaikat ovat hyvässä kunnossa.

20.2.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja pienlaskettelurinne. Hiihtopaikat ovat erinomaisessa kunnossa. Hopeasompa-hiihdot illalla Kuntotuvalla. Vapaa tyyli.

20.2.2017  Jäälatu 16 km Kivijärven pikkupuolelle avattu aamulla, samoin koulun latu.       Pienlaskettelurinteen hiihtohissi toiminnassa hiihtolomasesongin ajan 19.2.-12.3. ma-to klo 16-20, la-su klo 13-17, pe suljettu. Mäki hyvässä kunnossa.     Kaukalon jää myös hyvä. 

19.2.2017 Aamulla on kunnostettu latukoneella Kuntorata ja pulkkamäki. Uutta lunta on yön aikana satanut noin 10cm ja hiihtopaikat on nyt hyvässä kunnossa.  Myös Hautalan lenkin kunnostusta on aloitettu latukoneella. Latupohja on siellä tasoitettu ensimmäistä kertaa. Perinteisenlatua ei vielä pystynyt sinne tekemään (jyrsin osuu kiviin).

17.2.2017 Aamupäivällä on latukoneella kunnostettu pien-laskettelurinne Peltokankaalla. Rinne on tasainen ja luntakin on juuri riittävästi. Maata / kiviä ei vähäisestä lumesta huolimatta ole näkyvissä. Samalla kertaa on latukoneella tasoitettu Kuntoradan luistelupaana. Perinteisenlatu-ura oli ennestään hyvä joten siihen ei koskettu.

15.2.2017 Iltapäivällä on kunnostettu latukoneella koulun latu (Läntän pellolla) huomisia kilpailuja varten. Latu on erittäin hyvä. Käytössä on noin 500m lenkki ja molemmat hiihtotyylit onnistuu. Samalla kertaa Kuntoradan luistelupaana on lanattu/karhennettu moottorikelkalla. Ladut on sielläkin hyvässä kunnossa.

14.2.2017 Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä latukoneella. Perinteisenlatu ja luistelupaana on jyrsitty uusiksi. Lauha sää ei juurikaan ole sulattanut lumia radalta, joten koko lenkki on hiihdettävissä. Vain Kuntotuvan seutuvilla on vähälumisia kohtia, mutta niistäkin pääsee hiihtämällä ohi. Muita hiihtolatuja ei toistaiseksi pystytä aukaisemaan vähäisen lumen takia. Toivottavasti lunta saadaan viimeistään  hiihtolomien aikana lisää.

10.2.2017 Aamulla on lanattu Kuntoradan luistelupaana moottorikelkalla. Siellä on hyvä hiihtää molemmilla tyyleillä. Hoikanperän (Hautala) suuntaan yritettiin tehdä latu, mutta siitä ei tullut hyvä. Latupohjat on tampattu koviksi traktoreilla ja kelkoilla sekä tiet osittain aurattu. Latuhöylä ei "pure" kovaan lumeen / jäähän. Luntakin on metsässä vähänlaisesti. Pulkkamäki kunnostettiin aamupäivällä latukoneella. Mäessä on hyvä laskea.

6.2.2017 Hopesompa hiihdot Kuntoradalla illalla. Vapaa tyyli. Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä. Luistelupaana on lanattu moottorikelkalla ja lähtö- sekä maali-suorat on ajettu latukoneella. Perinteisen latu-ura on hyvä edellisen kunnostuksen jäljiltä ja siihen ei koskettu.

3.2.2017 Peltokankaan pulkkamäki on kunnostettu iltapäivällä latukoneella. Rinne on tasainen ja lunta on juuri ja juuri riittävästi laskemista varten. Hiekkaa ei enää sekoittunut lumeen. Samalla kertaa ajettiin Kuntoradan ladut uusiksi latukoneella. Enimmäkseen tuli erittäin hyvät ladut. Parissa kohtaa on vähänlaisesti lunta, mutta se ei hiihtämistä haittaa.

31.1.2017 Jäälatu pikkupuolelle ajattu. Lähtö kaukalolta. Kaukalo-vedenottamo-väli hyvä, muualla paikoin jäisiä pätkiä lumen puutteen takia.

29.1.2017 Illalla tehty koulun latu Läntän pellolle. Lenkin pituus noin 500m. Takimmaiset pellot on kynnetty ja siellä on maa näkyvissä, joten sinne ei saatu latua. Myös ladun teko jäälle Kuntorata - Kaukalo ei onnistunut, koska irto-lunta ei ole. Kuntoradan luistelupaana lanattiin samalla kertaa. Siellä on hyvä hiihtää molemmilla tyyleillä.

27.1.2017 Kuntoradan luistelupaana on lanattu ja karhennettu useampaan kertaan moottorikelkalla. Jonkin verran puista pudonnutta roskaa on laduilla, mutta muuten pitäisi olla hyvä hiihtää.

23.1.2017 Illalla on Hopeasompa-hiihdot vapaalla tyylillä. Ladut on kunnostettu iltapäivällä. Luistelupaana on lanattu moottorikelkalla ja 300m lenkki on tehty latukoneella Kuntotuvan nurmikentälle.

21.1.2017 Kuntoradan luistelupaana lanattu moottorikelkalla.

20.1.2017 Eilinen myrsky-puuskainen tuuli roskasi Kunoradan aivan hirveään kuntoon. Ladut saatiin kuitenkin aamulla suht hyviksi latukoneella. Etulevyllä isoimmat roskat työnnettiin sivuun ja jyrsimellä luistelupaana ja perinteisenlatu saatiin puhtaammiksi. Vähäisestä lumesta johtuen muutamassa kohtaa jyrsin sekoitti purua lumeen.

14.1.2017 Kevyttä pakkaslunta on satanut 2 cm. Kuntoradan luistelupaana on aamulla käyty lanaamassa. Perinteisenlatu on myös hyvä hiihtää.

13.1.2017 Kuntorata on aamulla kunnostettu latukoneella. Perinteisenlatu on tehty uusiksi latu-urajyrsimellä. Latu enimmäkseen erittäin hyvä, vain paikoin purua sekoittui lumeen. Luistelupaana on lisäksi viimeistelty moottorikelkalla. Pulkkamäkeä on myös lanattu ja tampattu. Rinne ei ole vielä valmis, mutta varovaisuutta noudattaen laskeminen omalla vastuulla onnistuu.

11.1.2017 Kuntorata on kunnostettu iltapäivällä. Luistelupaana on lanattu / karhennettu moottorikelkalla. Ison mäen laskulatu on käyty erikseen tekemässä latukoneella. Nyt on hyvä laskea mäki alas. Kova tuuli on irroittanut puista roskaa ja sitä on erityisesti perinteisenlatu-urassa. Koska lunta on vähän, ei koko lenkille voida ajaa uutta latu-uraa latukoneen jyrsimellä.

7.1.2017 Uutta pakkaslunta satanut 3cm. Kuntorata on kunnostettu aamulla moottorikelkalla: luistelupaana on lanattu ja perinteisen latu on myös uusittu vanhaan uraan.

2.1.2017 Kuntoradan luistelupaana on iltapäivällä lanattu kelkalla.

1.1.2017 Kuntorata kunnostettu ensimmäistä kertaa latukoneella. Jäinen luistelupaana jyrsitty ja tasattu. Myös perinteisen latu on tehty uusiksi latu-ura jyrsimellä. Ladut enimmäkseen erinomaisessa kunnossa, vain paikoin latu meni puhki ja purua tuli esiin. Se ei vahingoita suksia.

29.12.2016 Kuntoradan luistelupaana on lanattu aamulla moottorikelkalla. Se on hyvässä kunnossa. Perinteisen latu-ura on kulunut paikoin "nuljuksi". Sille ei pysty tekemään tällä hetkellä mitään, kun käytössä on vähäisestä lumesta johtuen moottorikelkan perässä vedettävät laitteet.

27.12.2016 Kuntoradan luistelupaana on lanattu aamulla moottorikelkalla.

26.12.2016 Tapaninpäivänä satanut uutta kosteaa lunta 10cm. Kuntorata jälleen hiihdettävässä kunnossa. Aamupäivällä luistelupaana tampattu ja perinteisen latu-ura myös ajettu moottorikelkalla. Luistelupaanaa lanataan vielä paremmaksi, kun keli pakastaa.

23.12.2016 Kuntoradan ladut jäiset ja paikoin sulaneet lauhasta kelistä ja vesisateesta johtuen.

21.12.2016 Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu ja karhennettu. Lauha sää on huonontanut latuja, mutta hiihtäminen onnistuu vielä. Perinteisen latu on jäinen.

19.12.2016 Kuntorata on lumitilanteeseen nähden hyvässä kunnossa. Lähipäiviksi on luvattu lauhaa säätä ja ladut saattavat käydä jäisiksi. Koska lunta on vähän ei laduille ole juurikaan mitään tehtävissä.

14.12.2016 Uutta lunta satanut pari senttiä. Kuntoradan luistelupaana on aamulla lanattu ja perinteisen latu-ura myös ajettu uusiksi. Ladut hyvässä kunnossa.

12.12.2016 Kevyttä pakkaslunta satanut 1-2cm, joka peitti roskat ja pehmensi kovaa latupohjaa. Kuntoradalla on hyvä hiihtää molemmilla tyyleillä.

9.12.2016 Kuntorata edelleen lumitilanteeseen nähden hyvässä kunnossa. Luistelupaana alkaa paikoin hieman routia / kupruilla. Uutta lunta tarvittaisiin, jotta paana saataisiin täysin tasaiseksi.

7.12.2016  Latutilanne on Kuntoradalla suhteellisen hyvä. Tänään käytyn lanaamassa ja karhentamassa luistelupaana, perinteisen latu oli jo ennestään hyvä. 

12.11. - 6.12.2016 Kuntorataa kunnostettu lähes päivittäin. Luisteluhiihtoa on pystynyt välttävästi hiihtämään. Yksi 5 päivän lumeton jakso sattui tälle aikavälille.

11.11.2016 Kuntoradan luistelupaana jyrätty ensimmäistä kertaa. Suht hyvä jo hiihtää.

Log in